«

»

Classic i Karlskoga

När det i helgen var dags för avslutning i Classic-serien i Karlskoga var team DCS Racing som vanligt uppe med både RS125or och med de äldre Honda CB350 från 1970.

Sista justeringarna inför avfärd på torsdagen

På fredagen fyllde Daniel 25år och var riktigt på hugget och satte personbästa på 125an med 1:16,3 och var femte snabbast på första tidsträningen. Pappa Ingemar har börjat få in flytet på sin lilla Honda och hade 13e tid av 24 startande.

På lördagens tidsträning var det motvind på rakan och både Daniel och Ingemar var något långsammare än på fredagen. På racet fick Daniel en dålig start och var långt ner i fältet i första kurvan, efter Ingemar som kom iväg bättre. Efter första varvet hade Daniel tagit sig förbi sin far och upp till 11e plats. Jakten på fler placeringar fortsatte och några varv senare var Daniel uppe på sjätte plats. Efter sig hade han Magnus Vilhelmsen (nr 4) på en Yamaha TZ250 som började knappa in när Daniel trodde att placeringen var säker och över mållinjen skiljde det bara tre tiondelar. Ingemar tog sig ganska snabbt förbi Ralf Lisell och behöll sedan sin 11e plats in i mål.


På söndagen var det regn under morgonträningen och Daniel satte upp ett högt tempo för att kanske kunna ta en pallplacering precis som i regnet senast på Årsracet. Han hade näst bäst tid av de 13 förare som var ute, bara en halv sekund långsammare än gårdagens vinnare Geir Holmberg på en Honda RS250R. Magnus Vilhelmsen körde också bra i regnet och var tredje snabbast, sex sekunder snabbare än fjärde man! Ingemar hade inte vant sig vid att köra med regndäck och var snabbare på sin 350 på träningen efter.
Tills racet hade det torkat upp men det var inga sura miner för det! Daniel fick en ganska bra start men blev utträngd i första kurvan. Gårdagens jakt genom fältet upprepades och Daniel tog sig från 16e plats i första kurvan till 7e plats på de fyra första varven. Avståndet till sjätteplacerade Geir Lien var för stort för att ta in och det blev en sjundeplats i racet. Ingemar låg strax bakom sin son på första varvet genom depåkurvan och bestämde sig för att kopiera hans spår och fart. Det gick inte riktigt som tänkt och Ingemar styrde rakt genom grusfållan mot huvudläktaren. Med hjärtat i halsgropen undvek han precis däckstraven och satte med bestämhet kursen raka vägen tillbaka mot banan. Likt ett amfibiefordon plöjde han igenom sjön som bildats utanför banan och var snart tillbaka i racet. Från sista plats fick han kämpa sig genom fältet och tog tillbaka sex placeringar och slutade på 15e plats.

Med helgens resulat vann Daniel den svenska cupen i klassen och kunde inte hålla sig från att hojta från prispallen att det minsann räcker med 125cc! På andra plats kom Jimmy Stålbro som körde fantastiskt fort i helgen med sig Honda CBR600 och var fyra i båda tävlingarna. Trea blev Klas Eriksson på en Yamaha RD350 med ESW-chassi.

Jag vann priset som jag själv ritat upp och beställt!