«

»

SM i Linköping

Förra helgen var det SM-tävling på hemmabanan (25mil bort) i Linköping. Jag hade med mig både 02an och 90an men hade för första gången inte användning för min reservcykel. Det ser jag som ett tecken på att vi snart har sorterat ut den nya och kan få det att fungera normalt i fortsättningen. Lägg märke till att normalt inte innebär att det alltid kommer att fungera, det är trots allt högtrimmade 2-taktare..

Vi hade fått en inbjudan från Classic-kollegan Magnus Wihlborg att bo med honom i racebussen så den här gången var vi bortskämda med kylskåp, riktiga sängar och sittplatser inomhus! Magnus hade med sig sin Honda RS125 från 1990, samma årsmodell som min men med lite bättre komponenter på.

I depån med Magnus Wihlborg
Gridshow med klasskamraterna i 125 GP. Från vänster: Magnus Wihlborg, jag, Lars Lindman, Johanna Innerfors och Stinius Viking Ödegård

På lördagen var det regn under kvalet och jag fick upp tempot ganska bra. Jag kände mig nöjd tills jag insåg att jag hade kört en sekund fortare på den gamla hojen i regnet förra året.. Jag låg länge en bit upp i listan men på de sista varven var det ett gäng förare som körde fortare och jag fick starta på plats 16 av 21. Till racet hade det torkat upp och jag fick en bra start. Jag låg länge på 14e plats men hade svårt att orka hela vägen, vet inte om det är konditionen eller om det bara är körtekniken som behöver bli bättre för att inte slösa med krafterna. Jag tappade några placeringar i slutet och kom i mål som 16e, nöjd med att ha ökat tempot med en sekund per varv sedan fredagens fria träning.

På söndagen såg det länge ut att bli regnträning igen men när vi skulle ut hade det torkat upp helt. Träningen gick bra, men jag hade hoppats på att köra lite fortare. Det går att pressa de här små hojarna mer än jag vågar, det blir ett litet steg i taget nu. Jag var 16e även på det här kvalet och hade en tid som var strax över gårdagens racetid, 1:04,8 mot 1:04,5 på lördagen. På racet kom jag inte iväg särskilt bra och var sist att gå in i esset. I utgången lyckades jag ta tillbaka några placeringar och låg länge på 17e plats med ett antal förare inom synhåll. I mitten av racet kom jag ikapp och förbi Anders Mahrs-Träff som lade sig precis bakom tillsammans med Pär Cerwallius som redan jagade mig. Vi tre hade en bra fight och bytte placeringar flera gånger under racet och när vi passerade mållinjen var jag på plats femton, 0,3 sek bakom Anders och fem hundradelar före Pär.

Nästa SM-tävling på Karlskoga är jag tyvärr inbokad på annat så det blir Classic i Linköping i början av augusti härnäst. Innan dess har det förhoppningsvis blivit en del träningsdagar på både 125orna och på våra 70cc-racers.. Ciao!

Depåkurvan

Fight i korkskruven med Pär (16) och Anders (22)