«

»

Besök hos Bellö i Halmstad

Igår var pappa och jag i Halmstad och hälsade på den vassa 350cc-kollegan Tomas Bellö Karlsson för att snacka om RS125. Han tävlade i 125GP i början av 90-talet och har gjort expansionskammare till en sådan Honda RS125 som vi kör i classic. Det märktes att man kommit till en sann racing-entusiast med en ansenlig samling i bokhyllan och stora snygga bilder på väggarna. Det finns av naturliga skäl mycket att prata om när man besöker en skicklig mekaniker, pappa och Tomas bytte idéer med varandra och jag försökte lära mig så gott jag kunde. Det var en fröjd att se detaljarbetena i titan på hans Yamaha 350.

Jag fick mått på en trimpipa som jag redan börjat rita upp i Googles gratis CAD-program SketchUp och klippt ut pappersmallar på konor som vi förhoppningsvis kan få tillverkat ett system utav senare under året. Det akuta behovet är troligen tillfredsställt nu efter att jag fått tag på så kallade ”spacers” som sitter mellan header och expansionskammare (och som inte går att få tag på nya längre) från Frankrike via ebay. Vi har ett antal olika kammare, men det är inte alla som passar och de ”spacers” jag fått tag på är bara för de äldre varianterna. Om vi tillverkar ett nytt får det bli utan delning…

 

1 kommentar

  1. Kalle Strandman

    Hej Daniel!
    Kul sida. Har börjat återställa mitt MiniGp 70 chassi till rs125:a original. Finns det möjlighet att få ta del av trimpipan? har nämligen ingen pipa alls.
    MVH
    Kalle

Kommentarer ej tillåtna.