«

»

Säsongspremiär med banträff

I helgen var teamet i Linköping får vårens banträff med MCHK-Racing, det blev bra körning och två rasade motorer…

För Daniel var det fokus på att testa ut sin klassiker Honda RS125R från 1990 som under vintern har försetts med ny stötdämpare bak – Öhlins! – och ny expansionskammare. Det fungerade alldeles utmärkt, bra drag i hojen efter att också testat ut så att squish och volym i förbränningsrummet var enligt spec, något som inte varit under full kontroll innan. Det gamla problemet med att effekten kickar in plötsligt vid apex i kurvorna kvarstod och Daniel började labba med bestyckningen för att komma tillrätta med det. Just det problemet försvann med mindre huvudmunstycke, men ett liknande uppstod istället där motorn pulserade eller hackade på väg ur kurvorna. Trots stora justeringar fram och tillbaka löstes aldrig problemet, men teorin är att det behövs en mindre spridare eller tjockare nål – det räckte inte med den tjockaste vi hade. På videon nedan kan ni se hur problemet yttrade sig, kanske någon har ett annat förslag på vad det kan vara?

Annars hade Daniel bra fart runt sviestadbanan, närmade sig personbästa med 1:06.8 trots strul med bestyckningen så det bådar gott inför säsongen. Nya Öhlinaren gav den redan stabila hojen ännu mer trygghet i kurvorna.

Ingemar tog med sig sin Honda CB350 med en motor som fått lite annat trim på som vi ville testa. Den gick rätt så bra, men tyvärr nöp motor på andra passet och väntar nu på genomgång av vad som kan ha hänt. Den verkar ha gått magert på bestyckningen, kan vara del av orsaken. Istället fick han köra på sin Honda RS125R från 1991 som också var med. Oturligt nog rasade den motorn också under lördag förmiddag och det blev motorbyte istället för lunch. Våra grannar i depån – Rolle och Knota – är de vi skickar cylindrar till för ny nikasil, så det var snabbt avklarat att skicka med den nyskurna cylindern till dem. Toppen och kolven var också kass men veven verkar ha klarat sig.

Med nybytt motor i RSen fick Ingemar mycket körtid på banan och trivdes gott på den lilla 125an vilket syns på bilderna i galleriet. Leon Svensson var vänlig nog att hälsa på oss i depån för att meddela att han hade fotograferat oss på banan och det är hans bilder som vi har lagt upp – Stort tack Leon! På bilden ovan ligger Ingemar först genom Korkskruven – enligt honom själv en ”arrangerad bild” av teamet eftersom Daniel hade högre tempo under dagen ;)