«

»

SM i Knutstorp

Helgens tävlingar på Ring Knutstorp blev ett resultatmässigt fiasko, men en körmässig framgång. På fredagen var det med trevande gashand som jag lärde mig hitta runt banan igen efter fyra års uppehåll från tävlingar på Skånebanan. Efter några pass fick jag in rytmen och hittade ett bekvämt tempo men mycket potential för förbättringar.

Min vana trogen hade jag med mig två hojar och fick kommentarer från klasskamraterna att de aldrig sett någon hoppa så mycket fram och tillbaka mellan hojar under ett och samma pass. Pappa stod nämligen redo i depån med varmkörd reservhoj som jag emellanåt körde in för att prova ut eller byta till om något inte stämde på förstacykeln. Till slut föll valet på den nyare 2007an som vi införskaffade inför säsongen och skämde bort med en ny öhlinsdämpare helgen till ära. Efter att ha höjt den lite i gaffelkronan blev den lugnare i styrningen och mer lättkörd, motorn gick som en skållad råtta och tog mig gärna upp på bakhjulet över krönen på den kuperade banan.

I kvalet på lördagen fick jag 8e tid, en bit efter Johanna Innerfors som brukar vara mitt mål att hänga med. Hon hade bra tempo men fick inte köra sin fina Moto3-hoj på racet på grund av oväntat höga ljudkrav och fick istället köra sin gamla RS125a precis som vi andra dödliga. I racet var hon snabb på 125an också och vi fick båda bra starter och kom iväg som fyra och femma. Jag hade fått finbesök från mina vänner i Malmö på lördagen så jag hade satt på nya däck till racet och lovat att vinna. Jag hade bra flyt i körningen och passerade Johanna någon gång kring fjärde varvet, men missade en växel och blev passerad igen, inte bra för planen att vinna racet.. Nästa varv missade jag flera växlar och kunde till slut inte växla alls. Jag gick in i depån och upptäckte att mitt växelstag hade skruvat upp sig och pappa fick göra en snabbfix så att jag kunde fortsätta racet, långt bakom alla andra. Jag fick ner mina varvtider från kvalet och hade kanske kunnat hänga med i Johannas tempo resten av loppet, men fick mest se racet som träning den här gången. Som tur var verkade min hejaklack nöjda med racet ändå och vi kunde avnjuta de resterande racen tillsammans från läktarplats.

På söndagen gick kvalet väldigt bra och jag satte personbästa med 1:07,45. Det var fortfarande en sekund ner till Johannas tider men jag kände att jag hade mer att ge till racet och laddade med torrkörning (köra banan i fantasin, gärna liggandes på en grön matta med musik i lurarna på asfalten i depån) i säkert en timma totalt. På uppvärmningsvarven laddade jag friskt och testade mina idéer från torrkörningen och det verkade fungera bra med bromspunkter och tangeringar i kurvorna. I starten kom jag iväg bra igen och det gjorde Johanna också. Tyvärr kom inte alla framför oss iväg lika bra och helgen fick ett snörpligt slut för oss båda när Johanna körde in i en förare framför, kom på fel kurs (jättefel, åt mitt håll) och jag träffade hennes hoj rätt i sidan så att vi båda brakade ner i asfalten med ben och motorcyklar i luften. Jag klarade mig utan skador, hojen lite stukad med trasig kåpa och skev bromsskiva. Tyvärr slog Johanna i handleden och jag hoppas att det inte blev någon allvarlig skada så att hon kan komma tillbaka ut på banorna snart igen.

Nu bär det hemåt för att fixa till hojen inför nästa SM-tävling i Linköping, samt laga min classic-RS125 från 1990 som jag vurpade helt självförvållat på för några veckor sedan.

/Daniel

1 kommentar

  1. kent innerfors

    Kan informera att något eller någon körde över hennes vänster hand, och bröt av ett ben i handen. Resultat= gipsad från armbågen. Hennes säsong är tyvärr över. Dom snabba grabbarna i första ledet får lära sig att starta bättre så vi slipper sånt här . kul läsning Daniel. Vi ses i Linköping då vi endast är publik.
    // Kent Innerfors

Kommentarer ej tillåtna.