«

»

Höstens banträff med MCHK-Racing

Lunchpaus i depån. Foto: Tomas Hilse

Banträffens inledning var kall med blöt bana men torkade upp efterhand och bjöd på riktigt bra körning till slut. Många hade säkert stannat hemma efter att ha tittat på väderleksutsikterna för lördagen.  Som vanligt vid banträffar var i princip alla tvungna att ställa upp som flaggvakter vilket ledde till att första passet snabbt blev fulltecknat av de som hoppades på bättre förhållanden frampå dagen. I början var det bara en knapp handfull förare ute på banan men efter ett tag vågade allt fler sig ut. Kurvhastigheten var dock överlag låg, förutom för Peter Scharf som verkade gilla förhållandena.  Daniel hade bara tagit med slicks till sin RS och jag var väl inte heltänd på att köra i det blöta så vi tog det lugnt i väntan på bättre förhållanden.

Eftersom vi inte var snabba nog med att anteckna oss stod vi andra funktionärspasset på rakans postering. Fortfarande blött överallt. Efter några pass konstaterades möjligt oljespill på banan vilket krävde ca 20 minuters intensiv sanering. En ordentlig dust med sopkvast och saneringspulver kan få den mest frusne att ånga av värme!! En av fördelarna var att vi även sanerade fukt från idealspåret. Att det sedan visade sig att spillet troligen var bensin som kommit ut (och löst lite olja ur asfalten) och att det började torka upp gjorde att det såg hoppfullt ut för fortsättningen av dagen.

Daniel avstod helt från körning denna dag men jag plockade fram Metisse-Hondan och kunde köra tre härliga pass under andra hälften av dagen. Låg som bäst på tider under en sekund över mitt personbästa när jag låg och jagade Per Holmström och några andra 750’or. Gôrgôtt som en göteborgare skulle uttryckt det.

Under sista passet kom ett fint duggregn och man funderade på när det skulle bli så blött att det skulle bli halt. Jag fegade inte och det gick alldeles utmärkt att stå på nästan hela tiden! Skönt att kunna avsluta säsongen med en sådan körning. Får en att längta till nästa säsong.

Synd bara att man inte tar sig tillräckligt med tid att titta på de andra maskinerna i depån. Sidvagns-Bjarne hade t ex med sig en gammal Maico 125’a som hade varit kul att titta på.
Men nästa år, då skall  jag minsann ha mer tid till att titta på cyklar och prata med mina racekollegor. Nåja, jag har ju haft denna ambition i många år nu och inte riktigt lyckats, vilket är synd, för våra träffar är ju så långt mycket mer än bara körning på banan. Rätta mig om jag har fel!

Ingemar

Ingemar på sin Honda CB350 med Metisse-chassi. Foto: Elizabeth Johansson

1 kommentar

  1. Lotta Kjellgren

    Smita iväg från depån för att stå på postering när man kommer på besök är illa tycker jag ;)
    Nu blir det ju långt tills vi ses i vår om vi inte ses på SO-festen om 3 veckor.

Kommentarer ej tillåtna.